Masia Can Cortès



Can Cortès és la masia més coneguda del poble donada la seva ubicació i la varietat d'activitats culturals que ofereix actualment.

El seu origen data al segle XVII. Es pot observar a la llinda d'una de les finestres del primer pis, l'any 1678 escolpit. A les golfes hi veiem la  inscripció 1702 amb el nom del propietari Jeroni Cortès. En aquest sentit, la data ens assenyala en quin moment va ser afegida la part alta que dóna al conjunt la forma basilical.

La façana s'articula en tres plantes. A la primera apreciem dos portals d'arc rodó de mig punt formats per dovelles i una obertura rectangular a l'esquerra. A la planta central i superior, observem que les finestres son rectangulars i de diferents mides. La finestra situada a l'esquerra de la planta central, acull a la seva llinda tres petits arcs, a l'estil d'una finestra coronel.la.

La coberta és de tela àrab amb carener central i perpendicular a la façana.

Com a curiositat s'especula que a Can Cortès hi havia hagut una capella, la qual s'ha convertit en una pallissa. La parròquia conserva un calze que segons la tradició pertanyia a un sacerdot que va habitar la casa.



GLOSSARI

Planta basilical
Llinda
Dovella

VIDEO


ACTIVITATS

Més activitats

- Citar les activitats culturals del poble que acull Can Cortès
- Dibuixar l'arc de mig punt (Porta principal) i assenyalar els elements que el formen: dovelles, clau, 




copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com