Parc de l'Hostal del Fum



És un recinte de 35.000 m
²  amb vegetació autòctona formada per pins, alzines, pollancres i arbres de ribera. Entre la vegetació creixen plantes aromàtiques: farigola, alfàbrega i romaní. Les zones arbrades s'alternen amb prats d'herba travessats per camins i també un rierol.

El nom del parc ret homenatge a l'Hostal del Fum. Així, caldrà entendre el paper que hi jugavaaquest hostal a la seva època.

L'hostal se situa al peu del Camí Reial i aquells que anaven o venien de Barcelona el trobaven en el seu pas per Palau de Plegamans. Es diu que els viatgers sabien que s'hi apropaven pel fum que hi veien. El gran nombre de gent que acollia feia que sempre tingués el foc encès. Tot i que la xemeneia fa temps que es va apagar, tothom l'anomena, encara, l'Hostal del Fum.

Al parc de l'Hostal del Fum hi trobem el Tren de Palau, una associació d'aficionats als ferrocarrils. El recorregut en ferrocarril, de 3,1 km, és una opció per visitar del parc.

Aquest indret ofereix la possibilitat de dur a terme diverses activitats a l'aire lliure: passejades, bicicleta, gaudir d'un pícnic, etc.



_________________
Glossari

  • Vegetació autòctona
  • Herbes aromàtiques
  • Temps en família
VIDEO
_________________
ACTIVITATS

Més idees d'activitats
ESO /Batxillerat
  • Conèixer la Ruta del tren de Caldes - Mollet: investigar per què feien servir el tren,  quines persones l'agafaven, quins animals s'hi transportaven...
  • Estudiar l'ús tradicional de les herbes aromàtiques.
  • Cercar la història dels ferrocarrils.

________________
REFEFÈNCIES BIBLIOGRÀFIQUES

Maguire, Kay y Kroll, Danielle (2017). El dia de la natura, descobreix un món sorprenent a la porta de casa teva. Editorial Brúixola









copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com