Església de Sant Genís


Es tracta d’un testimoni d’una etapa de la història del poble i també d’una mostra de la seva capacitat d’esforç. 

L’església es va construir en substitució de l’antiga església situada al costat de Can Gordi, en els seus origens d’estil romànic.

Entre 1939 i 1940 es discuteix si cal tornar a fer l’església al lloc històric, o bé fer-la en un altre lloc. L’opinió es decanta per construir-ne una de nova al pla, i no a la serra com havia estat l’original. Ja el 1942 es col.loca la primera pedra de l’església.

Per a la consecució del temple es va recórrer a l’arquitecte Isidre Puig Boada, el qual és un gran coneixedor de l’esperit artístic de Gaudí. En aquest sentit, vincula el guiatge de la litúrgia en la construcció de temples.

La planta de l’edifici es formada per una sola nau amb capçalera d’un àbsis que està format per set cares. En cada cara destaca una arcada finestral d’arc apuntat i uns pilars adossats a mode de contraforts.

La façana destaca per la seva gran rosassa i la teulada a dues vessants. La construcció del campanar data el 1992 i la porxada, que dóna unitat al conjunt, és de 1998.

Un altre element a valorar és l’exclusiu ús del maó vist en dos únics formats: el maó pla per als paraments i el maó aplantillat per a les formes ornamentals.


GLOSSARI

- Contrafort
- Absis

VIDEO


ACTIVITATS


Més activitats
  • Observació de fotografies (4 Pins)
  • Cercar en el mapa la ubicació Can Gordi.


IMATGES





copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com