Aquest s'un projecte d'innovació i recerca impulsat per la Universitat autònoma de Barcelona i ho ajuntament de Palau-solità i Plegamans (2021-2024)
Reptes al territori: ApS
Proposem activitats lúdiques i contextualitzades. El joc és la forma favorita d'aprendre del nostre cervell per això ens basem en la pedagogia de l'aprenentatge lúdic, per oferir l'entorn d'aprenentatge natural i dins del seu context. Per aprofitar la curiositat innata de cada estudiant, fomentem el seu desig natural d'aprofundir en els esforços acadèmics, buscar respostes a les seves preguntes i dominar habilitats importants amb tasques significatives i de participació dins de la seva comunitat.
És una proposta interdisciplinària, on la comprensió lectora, l'anàlisi científica, l'art, les matemàtiques, el pensament crític i l'aprenentatge socioemocional s'entrellacen en cada exploració acadèmica. Aquest enfocament inspira als nens i nenes a veure cada tema a través d'una varietat de perspectives i els permet expressar la seva nova comprensió a través d'una varietat de mitjans creatius.
Aprofitem la sensació de sorpresa que ofereix el món natural, històric i arquitectònic en portar l'aire lliure nostres experiències d'estudi i embarcar-nos en exploracions del nostre entorn local. Els nens i nenes desenvolupen una comprensió més profunda del món, aprenen a fer bones preguntes, busquen respostes informades i adquireixen habilitats i coneixements valuosos.
Oferim materials oberts i de fàcil accés.
Objectiu general del projecte
- Desenvolupar contingut multimèdia i material educatiu sobre el patrimoni material i immaterial del nostre poble a partir de la col·laboració de les associacions, l'Ajuntament i la ciutadania per a reforçar la identitat col·lectiva i personal.
Objectius operatius interns
1. Involucrar la població, tant en la generació d'una memòria col·lectiva pública com en l'ús dels mòbils i tauletes per accedir al contingut dels codis QR.
2. Validar i sintetitzar el contingut.
Objectius operatius externs
3. Desenvolupar una pàgina web per difondre el contingut multimèdia (fotos, àudios i vídeos) i el contingut digitalitzat (fotos antigues).
4. Col·locar codis QR als espais de referència per a la ciutadania, d'acord a la Ruta 1 establerta (amb la col·laboració de l'Ajuntament).
______________________
Fase 1
Recopilar i digitalitzar la informació històrica i patrimonial de la vila i posar-la a disposició de la població a través d'una pàgina web.
Fase 2
Proposar activitats per a les escoles (infantil, primària, ESO i batxillerat). Validar el contingut amb l'ajuda del professorat tenint en compte el currículum, les accions que ja es realitzen i les necessitats de contingut.
Fase 3
Transformar els escrits a arxius d'àudio, amb l'ajuda del personal de Ràdio Palau.
Fase 4
Crear codis QR amb la informació del web, per col·locar-los en els respectius espais històrics o d'interès col·lectiu.
Fase 5
Crear el material necessari per complementar les publicacions. Aquest material serà creat per especialistes.
______________
Presentació de la fase 1 y 2
_____________________
Pòster del projecte presentat a Oporto (2014)